Välkommen till min blogg

Om mig

Jag heter Sonja och är en 25 åring tjej från Stockholm. Uppvuxen är jag strax söder om stan, i Tallkrogen, tillsammans med min mamma, pappa, lillasyster och hunden Hasso. Så länge jag kan minnas har hela familjen varit förtjusta i vintersport, några skulle nog mer kalla oss för fanatiker! Jag brinner verkligen för vintersporter i allmänhet och utförsåkning i synnerhet. Häng med på min blogg där jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter men även mina drömmar och förhoppningar om framtiden. Jag kommer dessutom att prata om tips och tricks samt flera av mina skidåkningsminnen, b.la. första försöket på snowboard och mycket annat.

Om min passion

Som ni redan har förstått så är jag ett stort fan av vintersport men det som ligger mig varmast om hjärtat är utförsåkning och då i form av slalom. Gärna lite svårare pister men allt som går utför på snö gillar jag. Frihetskänslan att ge sig ut i backan går inte att beskriva! Att kunna utmana sig själv och lyckan jag känner när jag får till det där perfekta åket, ja den går inte att beskriva. Jag har provat det mesta inom alpina sporter men jag har verkligen fastnat för slalom. Jag kommer att skriva om hur allting började och vilka mina favoriter är när det kommer till både till utrustning och skidorter.

Om mina drömmar

Jag har så många drömmar och planer för framtiden, såklart så involverar alla alpinsporter på något sätt. Efter att ha avslutat mina studier på ett alpint gymnasium så tog jag ett sabbatsår för att åka skidor runt om i världen. Just nu studerar jag på universitetet i Innsbruck, allt för att kunna få ut så mycket skidåkning som möjligt.

Tanken är att jag ska kunna försörja mig på skidåkning i någon form, instruktör, coach eller tränare, det spelar inte så stor roll. Jag brinner verkligen för detta och vill bara dela med mig av min kunskap samtidigt som jag utvecklas inom mitt område. Men som min kloka far sa, ”utbildning är alltid bra att ha”, därav mina universitetsstudier. Att till exempel lära andra åka skidor och finna lyckan i det, det skulle vara en enorm framgång för mig. Här i Österrike finns det mycket jobb så jag kanske blir kvar här eller flyttar någon annanstans. Sverige kommer nog inte att vara landet där jag permanent kommer att bo.